Mobil Delvac 1 5W-40  

Mobil Commercial Vehicle Lube, Finland

Suorituskykyinen dieselmoottoriöljy raskaaseen käyttöön

Tuotekuvaus

Mobil Delvac 1 5W-40 on suorituskykyinen täyssynteettinen dieselmoottoriöljy, joka edistää moottorin pitkää käyttöikää samalla kun se tarjoaa nykyaikaisille vaikeissa oloissa toimiville moottoreille mahdollisuuden pitkiin öljynvaihtoväleihin . Mobil Delvac 1 5W-40 -öljyllä on erinomainen suorituskyky nykyaikaisissa tehokkaissa, vähäpäästöisissä moottoreissa, mukaanlukien jäähdytyskoneet, sekä hyvin huolletuissa vanhemmissa moottoreissa. Mobil Delvac 1 5W-40:tä suositellaan käytettäväksi vaikeissakin olosuhteissa toimivissa ja raskaasti kuormitetuissa käyttökohteissa maantiekuljetuksessa, kaivostoiminnassa, rakennusteollisuudessa ja maataloudessa. Mobil Delvac 1 täyttää myös bensiinimoottoreiden API SL -vaatimuksen sekakalustoja ajatellen.

Mobil Delvac 1 5W-40:en erinomaiset ominaisuudet on saatu aikaan yhteistyöllä tärkeimpien laitevalmistajien kanssa ja soveltamalla edistyksellistä voiteluteknologiaa. Öljy täyttää tai ylittää osan uusimmista dieselmoottoriöljyjen API-, ACEA-, JASO- ja globaaleista teollisuusspesifikaatioista sekä monien amerikkalaisten, eurooppalaisten ja japanilaisten moottorinvalmistajien asettamat vaatimukset.

 

Edut ja ominaisuudet

Modernit tehokkaat, vähäpäästöiset dieselmoottorit tuottavat enemmän tuhkaa ja käyvät kuumempina kuin vanhemmat moottorit. Ne vaativat näin ollen voiteluaineilta entistä enemmän. Tiukemmiksi suunnitellut moottorit pienentävät öljynkulutusta, mutta samalla vähentävät uuden korvaavan öljyn ja lisäaineiden pääsyä moottoriin. Ylimmät männänrenkaat ovat lähempänä palotilaa kuin ennen, mikä lisää voiteluaineen lämpökuormaa. Mobil Delvac 1 5W-40 säilyttää suorituskykynsä korkeissa lämpötiloissa. Se on myös täysin yhteensopiva mineraaliöljyjen kanssa. Tärkeimmät edut ovat:

Ominaisuudet Edut ja mahdolliset hyödyt
Täyttää tai ylittää tärkeimpien moottorivalmistajien vaativat spesifikaatiot Yksi öljy sekakalustolle
Erinomainen terminen vakaus ja hapettumiskestävyys Hallittu sakanmuodostus matalissa lämpötiloissa ja lakanmuodostus korkeissa lämpötiloissa
Asiantuntijoiden kehittämä matalan viskositeetin omaava koostumus Mahdollisuus parempaan polttoainetalouteen (1)
Hyvä korroosionestokyky Auttaa pidentämään tärkeiden kulumispintojen käyttöikää
Mahdollisuus pitkiin vaihtoväleihin Edistää toiminnan tehokkuutta ja kokonaiskustannusten hallintaa
Yhteensopivuus moottorin eri materiaalien kanssa Tiivisteiden pitkä käyttöikä, pidemmät huoltovälit

 1 Verrattuna perinteiseen 15W-40 -moottoriöljyyn. Parempi polttoainetalous riippuu ajoneuvon/koneen tyypistä, ulkolämpötilasta, ajo-olosuhteista ja nykyisen öljyn viskositeetistä.

 

Käyttökohteet

Mobil Delvac 1 5W-40:tä suositellaan käytettäväksi erittäin suorituskykyisissä dieselmoottoreissa mukaan lukien uusimmat vähäpäästöiset moottorit, joissa on pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR). Näihin kuuluvat:

  • Nopeat ja raskaasti kuormitetut ajoneuvot maantieliikenteessä sekä lyhyt tavaranjakeluajo
  • Maanrakennuskaluston moottorit, jotka toimivat pienillä nopeuksilla raskaasti kuormitettuina
  • Käytännössä kaikki amerikkalaisten, eurooppalaisten ja japanilaisten valmistajien dieselmoottorilla varustetut ajoneuvot
  • Jäähdytyslaitteet

 

Luokitukset ja hyväksynnät

Mobil Delvac 1 5W-40 täyttää tai ylittää seuraavat vaatimukset: 5W-40
API CI-4 PLUS/CI-4/CH-4/SL/SJ X
ACEA E7/E4 X
Cummins CES 20078/20077/20076 X
Ford WSS-M2C171-D X
Renault Trucks RXD X
Global DHD-1 X
JASO DH-1 X
ISUZU DEO (w/o DPD equipped vehicles) X

 

Mobil Delvac 1 5W-40 on seuraavien valmistajien hyväksymä: 5W-40
Detroit Fluids Specification 93K214 X
MB-Approval 235.28 X
MB-Approval 228.5 X
Voith Retarder Oil Class B X
Volvo VDS-2 X

 

ExxonMobil suosittelee Mobil Delvac 1 5W-40 -öljyä käyttökohteisiin, joissa vaaditaan: 5W-40
API CG-4/CF-4/CF X
Caterpillar ECF-1-a X
Cummins CES 20072/20071/20075
X
ACEA E5/ E3 X
MACK EO-N Premium Plus/EO-M X

 

Tyypilliset arvot

Mobil Delvac 1 5W-40  
SAE luokka 5W-40
Viskositeetti, ASTM D 445  
mm²/s @ 40ºC 102
mm²/s @ 100ºC 14.8
Viskositeetti-indeksi, ASTM D 2270 151
Tuhkapitoisuus, paino-%, ASTM D 874 1.35
Kokonaisemäsluku (TBN), mg KOH/g, ASTM D 2896 12
Jähmepiste, ºC, ASTM D 97 -45
Leimahduspiste, ºC, ASTM D 92 226
Ominaispaino @15 ºC, kg/l, ASTM D 4052 0.854

 

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteella ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun sitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavissa jälleenmyyjältä tai internetin kautta. Tuotetta saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.
Mobilin logo, Pegasuksen kuva ja Delvac ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä.

01-2019

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading