Mobil Delvac XHP ESP 10W-40  

Mobil Commercial Vehicle Lube, Finland

Päästönhallintajärjestelmiä suojaava dieselmoottoriöljy

Tuotekuvaus

Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 on synteettinen, erittäin suorituskykyinen dieselmoottoriöljy, joka on kehitetty erityisesti voitelemaan vaativissa olosuhteissa toimivia nykyaikaisia, suorituskykyisiä ja matalapäästöisiä moottoreita. Tämä moottoriöljy on valmistettu korkealaatuisista perusöljyistä, joiden ansiosta sillä on hyvä juoksevuus alhaisissa lämpötiloissa ja hyvä viskositeetin säilyminen kuumissa oloissa sekä pieni haihtuvuus. Uusi kehittynyt lisäaineistus on suunniteltu päästövähennysjärjestelmien, kuten dieselhiukkassuodattimien (DPF), käyttöiän pidentämistä ja tehokkuuden ylläpitämistä varten. Öljyn luokitusten ja hyväksyntöjen ansiosta Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 soveltuu sekakalustoille.

 

Edut ja ominaisuudet

Tehokkaat, vähäpäästöiset moottorit vaativat paljon moottorin voiteluaineelta. Tiukemmiksi suunnitellut moottorit, välijäähdyttimet ja turboahtimet lisäävät voiteluaineen lämpökuormaa. Vähäpäästöiset moottoriteknologiat kuten korkeampi polttoaineen ruiskutuspaine, myöhäisempi ajoitus ja jälkikäsittelylaitteet edellyttävät öljyä, jonka hapettumiskestävyys, noen liuotuskyky, haihtuvuuden hallinta ja yhteensopivuus jälkikäsittelylaitteiden kanssa on aiempaa parempi. Mobil Delvac XHP ESP 10W-40:n edistynyt teknologia takaa erinomaisen suorituskyvyn, mahdollisuuden pidennettyihin öljynvaihtoväleihin ja suojan pakokaasujärjestelmien dieselhiukkassuodattimille. Tärkeimmät edut ovat:

Ominaisuudet  Edut ja mahdolliset hyödyt 
Erinomainen suoja paksuuntumista, korkeiden lämpötilojen karstoittumista, sakkautumista ja öljyn laadun huononemista vastaan. Pidentää öljynvaihtovälejä.
Auttaa suojaamaan männänrenkaiden kiinnitarttumista vastaan.
Loistavat kulumisenesto- ja naarmuuntumisenesto-ominaisuudet, erinomainen suoja sylinterin seinämien kiillottumista ja korroosiota vastaan. Auttaa vähentämään kulumista ja pidentämään moottorin käyttöikää1
Hyvä leikkautumiskestävyys.  Erittäin alhainen haihtuvuus. Auttaa vähentämään viskositeetin alenemista ja pienentää öljyn kulutusta kuumissa olosuhteissa ja raskaassa käytössä.
Matala tuhka-, rikki- ja fosforipitoisuus Auttaa suojaamaan pakokaasujärjestelmän laitteita, kuten dieselhiukkassuodattimilla varustettuja järjestelmiä.
Erinomainen suorituskyky alhaisissa lämpötiloissa Auttaa parantamaan pumpattavuutta ja öljyn kiertoa

1Hyvin tasapainotetut öljyt, kuten Mobil Delvac, jotka täyttävät tai ylittävät laitevalmistajien vaatimukset voivat auttaa suojaamaan moottoreita. Varmista valmistajalta parhaan voiteluaineen valinta. Todelliset tulokset voivat vaihdella riippuen laitevalmistajan vaatimuksista, moottorin tyypistä ja sen huollosta, käyttökohteesta ja ajo-olosuhteista sekä aikaisemmin käytetystä öljystä.

 

Käyttökohteet2

  • Nykyaikaiset vähäpäästöiset raskaan kaluston dieselmoottorit, mukaan lukien Euro V/VI, joissa käytetään erilaisia teknologioita, kuten dieselhiukkassuodattimia (DPF), selektiivisiä urea-katalysaattoreita (SCR), CRT-hiukkassuodattimia, dieselhapetuskatalysaattoreita (DOC) ja pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmiä (EGR)
  • Vähärikkisiä dieselpolttoaineita sekä monia biodieselpolttoainekoostumuksia käyttävät raskaan kaluston dieselmoottorit
  • Vapaasti hengittävät ja turboahdetut dieselmoottorit
  • Rekat ja bussit päivittäisajossa ja tavarankuljetuksessa
  • Liikkuva kalusto kaivosteollisuudessa, louhinnassa, rakennusteollisuudessa ja maataloudessa

2 Katso ajoneuvon tai koneen huolto-ohjekirjasta valmistajan vaatimukset ja öljynvaihtovälit.

 

Luokitukset ja hyväksynnät

Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 täyttää tai ylittää seuraavien spesifikaatioiden vaatimukset:  
ACEA E9/E7/E6/E4 X
API CJ-4/ CI-4 Plus/ CI-4 X
JASO DH-2 X
DAF Extended Drain X
Cummins CES 20081 X
CAT ECF-3 X
Isuzu DEO (w/DPD Equipped Vehicles)  

 

Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 -öljyllä on seuraavien valmistajien hyväksynnät:  

Mack EO-O Premium Plus

MAN M 3477/ M 3575/ M 3271-1 X
MTU Oil Category 3.1 X
Volvo VDS-4/ VDS-3 X
Renault Truck RLD-3/ RLD-2 X
Deutz DQC IV-10 LA X
Scania Low Ash X
Voith ​Retarder Oil Class B X
Kamaz Euro-3,-4 & -5 engines  

 

ExxonMobil suosittelee Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 käytettäväksi kohteissa, jotka vaativat:  
Renault Trucks RXD/ RGD X

 

Tyypilliset ominaisuudet

Mobil Delvac XHP ESP 10W-40  
SAE-luokka 10W-40
Viskositeetti, ASTM D 445  
mm²/s @ 40°C 90,6
mm²/s @ 100°C 13,6
Viskositeetti-indeksi, ASTM D 2270 152
Tuhkapitoisuus, paino %, ASTM D 874 1.0
Kokonaisemäsluku (TBN), mg KOH/g, ASTM D 2896 13
Jähmepiste, °C, ASTM D 97 -36
Leimahduspiste, °C, ASTM D 92 236
Ominaispaino @ 15ºC kg/l, ASTM D 4052 0,866

 

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteella ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun sitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavana jälleenmyyjältä tai internetin kautta Tuotetta saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.Mobil, Delvac sekä Mobil ja Pegasus -logot ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

09-2018

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading