Mobilith SHC™ PM -sarja  

Mobil Grease, Finland

Paperikoneiden voitelurasvoja

Rasva

Mobilith™ SHC PM -rasvat ovat erittäin suorituskykyisiä voitelurasvoja, jotka on suunniteltu erityisesti vaativiin paperikonesovelluksiin, joissa esiintyy äärimmäisiä lämpötilavaihteluja ja altistumista erilaatuisille vesille. Mobilith SHC PM -rasvoissa yhdistyvät synteettisen perusöljyn sekä korkealaatuisen litiumkompleksipaksuntimen ainutlaatuiset ominaisuudet. Koska synteettinen perusöljy ei sisällä vahaa, sillä on erinomainen juoksevuus matalissa lämpötiloissa sekä pieni momentti käynnistyksen ja ajon aikana, verrattuna saman viskositeetin omaaviin muihin ei-synteettisiin öljyihin. Synteettisen perusöljyn korkea viskositeetti-indeksi takaa erinomaisen voitelukalvon korkeissa lämpötiloissa. Litiumkompleksipaksunnin parantaa rasvan tarttuvuutta, rakenteellista kestävyyttä ja vedensietokykyä. Näitä ominaisuuksia täydennetään erityisellä lisäaineistuksella, joka parantaa kulumissuojaa sekä ruosteenesto- ja korroosionestokykyä korkeissa ja matalissa lämpötiloissa. Mobilith SHC PM 220 ja Mobilith SHC PM 460 ovat molemmat NLGI 1.5-luokan rasvoja ja niiden perusöljyn viskositeetit ovat vastaavasti ISO VG 220 ja 460.

Mobilith SHC PM -rasvat soveltuvat käytettäväksi kriittisten vierintälaakereiden voiteluun paperikoneissa. Ne antavat erinomaisen suojan ruostetta ja tyypillistä happaman ja emäksisen veden korroosiota vastaan, ja ne soveltuvat siksi erityisen hyvin paperikoneen märänpään voitelukohteisiin. PAO -perusöljyjen alhainen haihtuvuus ja erinomainen hapettumiskestävyys varmistavat rasvan erinomaisen toiminnan korkeissa lämpötiloissa, jotka ovat tyypillisiä kuivan pään olosuhteille.

Mobilith SHC PM –sarja on monen paperitehtaan ammattilaisen valinta, maailmanlaajuisesti. Sen maine perustuu poikkeuksellisen korkeaan laatuun, luotettavuuteen ja niiden antamiin todistettuihin suorituskyky-etuihin.

 

Edut ja ominaisuudet

Mobil SHC tuotemerkin öljyt ja rasvat tunnetaan innovaatioista ja erinomaisesta suorituskyvystä. Mobilith SHC -sarja kuvastaa jatkuvaa sitoutumistamme huippuluokan tuotteiden valmistukseen uusimman teknologian avulla. Ratkaiseva tekijä Mobilith SHC PM -sarjan rasvojen kehittämisessä on ollut tiedemiestemme ja sovellusasiantuntijoidemme läheinen yhteistyö tärkeimpien paperikoneiden kehittäjien kanssa, jolla on varmistettu tuotteidemme poikkeuksellinen suorituskyky näissä jatkuvasti kehittyvissä ja yhä vaativammissa teollisuuskoneissa.

Yhteistyö laitevalmistajien kanssa on auttanut todentamaan laboratoriotestien tulokset, jotka osoittavat Mobilith SHC PM -rasvojen poikkeuksellisen suorituskyvyn. Tärkeitä saavutuksia ovat erinomainen happaman ja emäksisen veden kestokyky, parempi laakereiden suoja ja kestoikä, laaja käyttölämpötila-alue ja pidempi rasvan käyttöikä.

Korkeiden käyttölämpötilojen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi Mobilith SHC PM -sarjan rasvoissa käytetään ainutlaatuisia synteettisiä perusöljyjä, joilla on erinomainen terminen vakaus ja hapettumiskestävyys. Paksuntimena käytettävä erittäin suorituskykyinen litiumkompleksisaippua ja erityinen lisäaineistus parantavat edelleen Mobilith SHC PM –sarjan rasvojen ominaisuuksia uusien ja tulevien paperikoneiden vaatimuksia vastaaviksi. Mobilith SHC PM -rasvoilla on seuraavia etuja ja ominaisuuksia:

OminaisuudetEdut ja mahdolliset hyödyt
Poikkeuksellinen suorituskyky korkeissa ja matalissa lämpötiloissaLaaja käyttölämpötila-alue (-40ºC…150ºC), erinomainen suojaus korkeissa lämpötiloissa, helppo käynnistys ja alhainen momentti matalissa lämpötiloissa
Erinomainen suoja kulumista, ruostumista ja korroosiota vastaan myös happamassa vedessäVähentää seisokkeja ja kunnossapitokustannuksia suojaamalla kulumiselta, ruostumiselta ja korroosiolta myös happamissa ja emäksisissä vesiympäristöissä
Erinomainen terminen vakaus ja hapettumiskestävyysPidentää rasvan käyttöikää, voiteluvälejä ja laakereiden kestoikää
Erinomainen kulumissuoja raskaassa kuormituksessa, hitailla nopeuksilla ja korkeissa lämpötiloissaErinomainen suoja hitaille, raskaasti kuormitetuille laakereille, pidentää laakereiden kestoikää
Erinomainen rakenteellinen kestävyys kosteissa olosuhteissaRasvan suorituskyky ja ominaisuudet säilyvät myös kosteissa olosuhteissa
Alhainen perusöljyn haihtuvuusEhkäisee viskositeetin nousua korkeissa lämpötiloissa, pidentää voiteluvälejä ja laakereiden kestoikää

 

Käyttökohteet

Huomaa: Mobilith SHC PM -rasvat ovat yhteensopivia useimpien mineraaliöljypohjaisten tuotteiden kanssa. Sekoittaminen saattaa kuitenkin heikentää niiden suorituskykyä. Suosittelemme siksi ennen vaihtamista Mobilith SHC PM -rasvaan, että voitelukohde puhdistetaan perusteellisesti, jotta suorituskyvystä saadaan suurin mahdollinen hyöty. Jollei järjestelmän purkaminen puhdistusta varten ennen rasvalaadun vaihtoa ole mahdollista, suositellaan perusteellista vanhan rasvan tyhjennystä ja lyhyempiä jälkivoiteluvälejä uuden rasvan täytön jälkeen. Pyydä paikalliselta ExxonMobil -neuvontainsinööriltä lisätietoja näistä toimenpiteistä.

 

Mobilith SHC PM -rasvoja suositellaan paperikoneiden kriittisiin vierintälaakereihin. Näitä ovat mm:

  • Paperikoneiden märänpään laakeroinnit.
  • Puristusosan raskaasti kuormitetut laakerit.
  • Kuumat huovanjohtotelojen ja kalantereiden laakeroinnit

 

Luokitukset ja hyväksynnät

Mobilith SHC PM -sarja täyttää tai ylittää seuraavat vaatimukset:PM 220PM 460
DIN 51825: (2004-06)KPHC1-2N-40KPHC1-2N-40

 

Tyypilliset ominaisuudet

Mobilith SHCPM 220PM 460
NLGI-luokka1.51.5
PaksunninLitiumkompleksiLitiumkompleksi
Väri, visuaalinenVaalea/kermaVaalea/kerma
Tunkeuma, vatkattu, 25°C, ASTM D 217305305
Tippumispiste, °C, ASTM D 2265275275
Perusöljyn viskositeetti, ASTM D 445, cSt @ 40°C220460
Neljän kuulan koe, kuluminen ASTM D 2266, jälki, mm0.50.5
4-kuulan koe, hitsautumiskuorma, ASTM D 2596, kg250250
Timken OK kuorma, ASTM D 2509, lb.6565
Roll Stability, ASTM D 1831, % muutos-5…+5-5…+5
Vesihuuhtoutuminen, ASTM D 1264, 79°C, % hävikki23
Ruostetesti, ASTM D 1743, luokitusLäpäiseeLäpäisee
Kuparikorroosio, ASTM D 4048, luokitus1A1A
EMCOR ruostetesti, ASTM D 6138, tislattu vesi, luokitus0/00/0
EMCOR ruostetesti, ASTMD 6138, hapan vesi pH 4.5, luokitus0/00/0
EMCOR ruostetesti, ASTM D 6138, emäksinen vesi pH 12.0, luokitus0/00/0
Öljyn erottuminen, ASTM D 1742, 0,25 psi, 24 h @ 25°C, painohäviö, %33

 

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteella ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun sitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavissa jälleenmyyjältä tai internetin kautta. Tuotetta saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Kaikki tässä käytetyt tavaramerkit ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä, jollei muuta ilmoiteta.

05-2019

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading