UNIREX™ N Series  

Mobil Grease, Finland

Korkeiden lämpötilojen laakerirasvoja

Tuotekuvaus

UNIREX™ N -rasvat ovat erittäin korkealaatuisia litiumkompleksituotteita, jotka soveltuvat vierintälaakereiden voiteluun korkeissa käyttölämpötiloissa. Näitä monikäyttörasvoja voidaan käyttää useissa teollisuuden käyttökohteissa ja niitä suositellaan erityisesti käytettäväksi sähkömoottoreiden voiteluun

UNIREX N 2 on NLGI 2 -luokan rasva, jota suositellaan useimmiten käytettäväksi käsitäytössä ja rasvapuristinvoitelussa. UNIREX N 3 on NLGI 3 -luokan rasva, jota käytetään usein erikoissovelluksissa kuten sähkömoottoreiden suljetuissa laakereissa, pystysuoraan asennetuissa laakereissa ja suurinopeuksisissa sovelluksissa. UNIREX N -rasvoja ei ole tarkoitettu käytettäväksi raskaasti kuormitetuissa käyttökohteissa, joissa vaaditaan hyvää paineenkesto- ja hitsautumisenestokykyä.

UNIREX N 2 täyttää voitelurasvoille asetetut vaatimukset DIN 51825 - K2N - 20L ja ISO L-XBDHA 2.

UNIREX N 3 täyttää voitelurasvoille asetetut vaatimukset DIN 51825 - K3N - 20L ja ISO L-XBDHA 3.

 

Edut ja ominaisuudet

Unirex N -rasvoilla on erinomaiset ominaisuudet korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, hyvä veden ja korroosion sietokyky ja ne mahdollistavat pitkät huoltovälit laakerisovelluksissa.

OminaisuudetEdut ja mahdolliset hyödyt
Erinomainen suorituskyky korkeissa lämpötiloissaLitiumkompleksipaksunnin vastustaa pehmentymistä / laakereista valumista jopa 190°C lämpötilaan saakka.
Erittäin pitkä käyttöikäLaboratoriotestit laakerikoepenkeissä osoittivat ensiluokkaista suorituskykyä jopa 140°C:n laakerilämpötiloissa.
Erittäin hyvät ominaisuudet matalissa lämpötiloissaKäynnistystehovaatimukset pysyvät pienenä vähintään -20°C. Täyttää DIN 51825 matalan lämpötilan momentin vaatimukset -20°C lämpötilassa. 
Erinomainen mekaaninen kestävyysErinomainen vastustuskyky mekaanisen vatkaamisen aiheuttamaa pehmenemistä vastaan
Erinomainen vedensieto- ja korroosionestokykyKestää vesihuuhtelua ja suojaa laakereita korroosiolta.
Erinomainen suorituskyky suurinopeuksisssa sovelluksissaHyvät tunneloitumisominaisuudet antavat erinomaisen suorituskyvyn suurinopeuksisissa syväuraisissa kuulalaakereissa. Unirex N3 -rasvaa suositellaan käytettäväksi, kun DmN (laakerin keskihalkaisija x kierrosluku) ylittää 360.000.

 

Käyttökohteet

UNIREX N 2 on NLGI 2 -luokan rasva, jota suositellaan yleensä käytettäväksi käsitäytössä ja rasvapuristinvoitelussa. UNIREX N 2 -rasvaa suositellaan sähkömoottoreiden voiteluun. Se soveltuu NEMA (National Electric Manufacturer's Association) eristysluokkien A, B ja F moottoreihin.

UNIREX N 3 on NLGI 3 -luokan rasva, jota käytetään erikoissovelluksissa kuten sähkömoottoreiden suljetuissa laakereissa, pystysuoraan asennetuissa laakereissa ja suurinopeuksisissa sovelluksissa.

Useimmiten UNIREX N -rasvaa lisätään käsitäytöllä. Vaikka Unirex N 2 sopii keskusvoitelujärjestelmiin, niissä ei yleensä tarvita Unirex N -rasvan pitkää käyttöikää, koska keskusvoitelujärjestelmät syöttävät voiteluainetta suhteellisen lyhyin väliajoin. UNIREX N 3 ei sovellu käytettäväksi keskusvoitelujärjestelmissä.

 

Luokitukset ja hyväksynnät

Unirex N täyttää tai ylittää seuraavat vaatimukset:23
DIN 51825: (2004-06)K2N-20LK3N-20L

 

Tyypilliset ominaisuudet

Unirex N23
PaksunninLitiumkompleksiLitiumkompleksi
NLGI-luokka23
Ulkonäkö, visuaalinenVihreäVihreä
KoostumusSileä, voimainenSileä, voimainen
Tippumispiste, ASTM D 2265, °C230230
Perusöljyn viskositeetti, ASTM D 445, cSt @ 40°C115115
Perusöljyn viskositeetti-indeksi, ASTM D 22709595
Tunkeuma, vatkattu 60 iskua, ASTM D 217, mm/10280235
Tunkeuman muutos 100,000 iskun jälkeen, ASTM D 217, mm/102530
Öljyn erottuminen, ASTM D 6184, paino-% @100°C / 30 h1.50.6
EMCOR-korroosiotesti , ASTM D 6138 (tislattu vesi), luokitus0.10.1
Vesihuuhtoutuminen @ 79°C, ASTM D 1264, paino-%3.73.5

 

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteilla ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun niitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavissa jälleenmyyjältä tai internetin kautta. Tuotteita saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Mobil, Mobilin logo ja Pegasuksen kuva ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä.

03-2019

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading