Mobilgear OGL Series  

Mobil Industrial, Finland

Voitelurasvoja

Tuotekuvaus

Mobilgear OGL 009 ja 461 ovat erittäin suorituskykyisiä, uusimpaan teknologiaan perustuvia rasvoja, jotka sisältävät sekä korkeapainelisäaineita että kuormankantokykyä parantavaa hienojakoista grafiittia.  Rasvat on tarkoitettu ensisijaisesti suurten, hitaiden tai keskinopeiden, raskaasti kuormitettujen hammasvälitysten voiteluun.  Erinomaisen kuormankantokyvyn lisäksi rasvoilla on erinomainen tarttuvuus, eivätkä ne siksi irtoa voideltavasta pinnasta äärimmäisissäkään olosuhteissa. Mobilgear OGL 009 ja 461 ovat helposti pumpattavissa astiasta suuttimille tavallisilla siirtopumpuilla. Pehmeän koostumuksensa ja hyvien kylmäominaisuuksiensa ansiosta Mobilgear OGL 009 ja 461 soveltuvat suutinvoiteluun hyvin vaihtelevissa olosuhteissa. Mobilgear OGL 009 ja 461 -rasvat sisältävät erityistä hienojakoista grafiittia, mikä parantaa merkittävästi kulumissuojaa suurissa avohammasvälityksissä, jotka toimivat rajavoiteluolosuhteissa suurilla kuormituksilla ja alhaisilla nopeuksilla.

 

Edut ja ominaisuudet

Mobilgear OGL 009 ja 461 ovat Mobilgear -tuoteperheen kärkituotteita, jotka tunnetaan kautta maailman innovaatioista ja suorituskyvystään.  Mobilgear OGL 009 ja 461 ovat ExxonMobilin tutkijoiden kehittämiä ja niille annetaan maailmanlaajuisesti teknistä tukea. Ne tunnetaan lukuisissa teollisuuden käyttökohteissa erinomaisesti suorituskyvystään suurten avohammasvälitysten voitelussa. Mobilgear OGL 009 ja 461 kehitettiin laitevalmistajien vaatimusten mukaan asiakkaille, jotka haluavat käyttää raskaasti kuormitetuissa, hitaissa tai keskinopeissa avohammasvälityksissä puolijuoksevaa rasvaa.  Tällaisia rasvoja tarvitaan etenkin raskaasti kuormitettujen hammaspyörien erottamiseen toisistaan, jotta ehkäistään pintojen kuluminen ja vaurioituminen.  Mobilgear OGL 009 ja 461 -rasvat sisältävät erityistä hienojakoista grafiittia, jonka on asiantuntijoidemme tutkimuksissa osoitettu parantavan merkittävästi elastohydrodynaamista (EHL) öljykalvoa raskaasti kuormitetuissa, hitaissa avohammasvälityksissä.

 

Ominaisuudet

Edut ja mahdolliset hyödyt

Erityinen koostumus parantaa kuormankanto- ja kulumisenestokykyä

Antaa erinomaisen suojan kulumista vastaan, pienentää hammaspyörien vaihtokustannuksia

Erinomainen pumpattavuus ja ruiskutettavuus (NLGI 00 -luokan puolijuoksevat laadut)

Tehostaa toimintaa, helpottaa käynnistämistä matalissa lämpötiloissa ja pienentää energiankulutusta

Erittäin hyvä suoja ruostumista ja korroosiota vastaan

Pidentää laitteiden käyttöikää, ehkäisee seisokkeja ja alentaa kunnossapitokustannuksia

Erinomainen tarttuvuus ja kiinnipysyvyys

Vähentää rasvan linkoutumista irti voideltavasta pinnasta, pienentää rasvankulutusta ja voiteluainekustannuksia

Ei sisällä lyijyä, nitriittiä tai liuottimia

Pienemmät ympäristövaikutukset

 

Käyttökohteet

Mobilgear OGL 009 ja 461 on tarkoitettu suurten, hitaiden tai keskinopeiden, raskaasti kuormitettujen hammasvälitysten voiteluun. Mobilgear OGL 009 -rasvaa syötetään kätevästi sumuttamalla hammaspyörille. Mobilgear OGL 461 soveltuu myös uusien, vasta asennettujen avohammasvälitysten ensivoitelun käynnistysvaiheen aikana. Mobilgear OGL -sarjan rasvoja käytetään lukuisilla teollisuuden aloilla, kuten:

  • Kaivosteollisuus, mukaan lukien korkeissa lämpötiloissa toimivat laitteet, esim. sementtiuunien ja kuulamyllyjen kehähammaspyörät
  • Teräs-, betoni-, paperi- ja kemianteollisuuden käyttökohteet

     

Tyypilliset ominaisuudet

Ominaisuus

461

009

NLGI -luokka

1.5

00.5

Rasvojen perusöljyn viskositeetti, @ 40 °C, mm2/s, AMS 1697

460

1500

Väri, visuaalinen

Musta

Musta

Ruosteenestokyky, luokitus, ASTM D1743

LÄPÄISEE

Ruosteenesto-ominaisuudet, luokitus, ASTM D1743

LÄPÄISEE

Tippumispiste, °C, ASTM D2265

200

200

FZG Scuffing-testi, vaurioluokka, A/8.3/90, ISO 14635-1

12+

FZG Scuffing-testi, painohävikki, A/2.8/50, ISO 14635-3

0,25

Neljän kuulan koe, hitsautuminen, ASTM D 2596, hitsautumiskuorma, kg

800

800+

Neljän kuulan koe, kuluma ASTMD 2266, jälki, mm

0,6

0,5

Tunkeuma, vatkattu, 25 °C, 0,1 mm, ASTM D217

305

405

 

Käyttöturvallisuus

Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavissa jälleenmyyjältä tai internetin kautta tai osoitteessa http://www.msds.exxonmobil.com

Kaikki tässä käytetyt tavaramerkit ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä, jollei muuta ilmoiteta.

05-2019

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading