Mobil ATF 220  

Mobil Passenger Vehicle Lube, Finland

Automaattivaihteistoöljy

Tuotekuvaus

Mobil ATF 220 on erittäin suorituskykyinen automaattivaihteistoöljy, joka on tarkoitettu vanhempiin, Dexron IID -luokituksen mukaista öljyä vaativiin autoihin. Lisäksi öljy sopii tiettyjen järjestelmien hydrauliikkaöljyksi.

 

Edut ja ominaisuudet

Mobil ATF 220 valmistetaan erittäin laadukkaista tavanomaisista perusöljyistä ja erityisistä lisäaineista, jotka parantavat viskositeetti-indeksiä ja hapettumiskestävyyttä ja vähentävät vaahdonmuodostusta. Tämän ansiosta öljyllä on juuri sopivat kitka- ja kulumisenesto-ominaisuudet. Ennen vuotta 1994 valmistettuihin autoihin tarkoitettu öljy varmistaa ongelmattoman ajon vaihtelevissakin käyttöolosuhteissa. Tärkeimpiä etuja ja ominaisuuksia:

Ominaisuudet Edut
Hyvä terminen- hapettumiskestävyys Ehkäisee lakan-, sakan- ja karstanmuodostusta, pitää vaihteiston puhtaana ja parantaa toimintavarmuutta..
Hyvä suoja kulumista vastaan Pidentää vaihteiston käyttöikää.
Erinomainen juoksevuus alhaisissa lämpötiloissa Helpottaa käynnistämistä ja nopeaa voitelua alhaisissakin lämpötiloissa.
Tehokas vaahtoutumisenesto Tasainen vaihdettavuus, vähemmän öljyvuotoja vaikeissakin käyttöolosuhteissa.
Yhteensopiva IID-tyyppisten vaihteistojen yleisimpien tiivistemateriaalien kanssa Vähentää tehokkaasti vuotoja.

 

Käyttökohteet

Mobil ATF 220 -öljyä suositellaan henkilöautojen ja kevyiden pakettiautojen automaatti- ja manuaalivaihteistojen sekä ohjaustehostimien öljyksi, kun vaaditaan Dextron IID -luokituksen mukaista öljyä. Öljy sopii myös tiettyjen maatalouskoneiden ja muiden laitteiden hydrauliikkaöljyksi, jotka edellyttävät samoja luokituksia. Pyydä koneen valmistajalta lisätietoja ennen öljyn käyttöä hydrauliikkaöljynä. Muita käyttökohteita:

  • Työkoneiden ohjaustehostimet ja muut hydrauliikkajärjestelmät, jotka vaativat Dexron IID tai Allison C-4 -luokituksen mukaista hydrauliikkaöljyä.
  • Teollisuuden hydrauliikkajärjestelmät.

 

Luokitukset ja hyväksynnät

 

Mobil ATF 220 on seuraavien valmistajien hyväksymä:  
MB-Approval 236.7 X
MAN 339 TYPE V-1 X
MAN 339 TYPE Z-1 X
VOITH TURBO H55.6335.xx X
ZF TE-ML-04D/11A/14A X

 

ExxonMobilin mukaan Mobil ATF 220 on seuraavaa laatutasoa:  
GM Dexron II X
Allison C-4 X
Renk Doromat X
Caterpillar TO-2 X
Ford ESR-M2C163-A X
GM Type A Suffix A X
Volvo 97340 X

 

Tyypilliset arvot

Mobil ATF 220  
Viskositeetti, ASTM D 445  
cSt @ 40 ºC 37
cSt @ 100 ºC 7,0
Brookfield-viskositeetti, ASTM D 2983  
mPa.s @ -40 ºC 33,000
Viskositeetti-indeksi, ASTM D 2270 153
Jähmepiste, ºC, ASTM D 97 -44
Leimahduspiste, ºC, ASTM D 92 200
Ominaispaino @15 ºC kg/l, ASTM D 4052 0.870
Väri punainen

 

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteella ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun sitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Mobil Oil Oy Ab toimittaa käyttöturvallisuustiedotteen. Tuotetta saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Mobil-logo, Pegasus ja ATF 220 ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

03-2019

ExxonMobil Finland Oy Ab
PL 91 (Linnoitustie 4A)
02151 Espoo - FINLAND

+358 (0) 10 40 8500
http://www.mobil.fi

Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia eivätkä ne edusta spesifikaatiota.  Vaihteluja, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon puitteissa ja eri tehtaiden välillä.  Tässä annettuja tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteys paikalliseen ExxonMobil -edustajaan tai käy osoitteessa www.exxonmobil.com.  
ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil. Mitään tässä dokumentissa ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil tytäryhtiöillä.

Loading